Saturday, 21 December 2013

Completion Ceremony of Harvard University and Presentation of our BARN HOUSE



This year, the HORIZON HOUSE by Harvard University was built in Taiki-cho next to our BARN HOUSE.


Sasamura-san was presented our BARN HOUSE works.
Kira-san also joined completion ceremony as a translater.
Below is a part of Sasamura-san’s presentation.

Thanks for a lot of support, especially LIXIL and KKAA, our BARN HOUSE was finished building last year.
But it was also a start of experience and some experimental tryals in BARN HOUSE, and we are now trying to develp the house for the future by larning from the experience.
This diagram shows our compost panel heating system.
Unfreezable water is rotate running through a built-in pipe from compost storage to living room, so to say, the liquid is heated by heat from compost in compost storage and heated liquid goes to the living room to heat the floor.
This is the picture of empty compost storage.
Now we show the process of our experiments we do every season.
Picture of co+labo workers carrying compost by a carry car.
Actually, it is heavy enough to carry the car by two men.
Picture of co+labo workers accumulating compost in the carry car.
Picture of co+labo worker filling compost in compost storage.
Picture of co+labo worker carrying compost by a small carry car.
As you can see, thankfully in our laboratory, girls are also willing to join this heavy work.
Picture of co+labo worker mixing compost with a shovel to pump the air to compost.
Picture of filled compost and pipes for pumping the air.
Picture of the air pump.
Picture of co+labo worker setting up the thermometers in the living room.
Picture of co+labo worker checking the floor heating effect by compost.
Picture of co+labo worker staying a night in the 2nd floor in BARN HOUSE.
In our competition stage, charcoal was the material making seasonal house facade and it was thought that charcoal would work as an added insulation we put in/out  freely (but actually charcoal would not work as an insulation).
But some realistic reason, our house does not have charcoal shelves on the fa├žade.
So we are now trying to put the shelves in the future.
This is the image of facade with charcoal shelves in summer term at the competition stage.
Image of facade with charcoal shelves in the middle terms at the competition stage.
Image of facade with charcoal shelves in winter term at the competition stage.
House facade was planed to be covered with charcoals as if we wear the clothes in low temperature.
New idea of south facade with charcoal shelves in summer term.
In summer, horses are usually out of house.
So shelves will be covered with charcoal to dry moist charcoals used inside of the house to absorb smells of horse, and to cut down directly sunlight into the living room.
New idea of south facade with charcoal shelves in the middle terms.
Some shelves will be covered with charcoal because, in the middle terms, exchange of inside charcoal and outside charcoal will be done.
New idea of south facade with charcoal shelves in winter term.
In winter, horses are usually in house.
So no shelves will be covered with charcoal, because charcoals are inside to absorb smells of horse, and to get directly sunlight into living room.
Magazine published in Thailand.
Our BARN HOUSE is now spreading throughout the world.
Perspective of the future.
In experience step, we found many evelopable problems.
For example, there is no culvert to get rid of duty water from the compost, and the compost room is dark and hard to work even if the light is turned on, and the door of the barn is easy to be broken because of strong wind.

We are now trying to develop the house for the future by larning from the experience.
Special thanks and paticipants of our measuring activity.
This is the final slide.





No comments:

Post a Comment